Азербайджанська чіхіртма, яку не слід плутати з однойменним грузинським супом. Якщо простіше сказати, чигирма – це яйце з куркою. Блюдо також готується з баранини, телятини.
Курка
1 штука
Запечена цибуля
500 г
Рослинна олія
100 мл
Куркума
щепотка
Помідори
2 штуки
Вершкове масло
70 г
Курячі яйця
5 штук
Сіль
по вкусу
Молотый черный перец
по вкусу
1. Вийміть курку зі шкіри і наріжте великими шматочками: щиколотки, стегна, крила, грудки розріжте на 3 частини. Киньте курку в окріп і варіть 10-15 хвилин. За допомогою відвару зняти піну.
2. Цибулю нарізати соломкою. Налийте в сковороду рослинне масло і викладіть цибулю, посоліть, а потім поставте на вогонь і смажте на середньому вогні, постійно помішуючи, до золотистої скоринки. Під час сковороди додайте трохи розтопленого вершкового масла, щіпку куркуми і півлітра бульйону з курки.