...

Хашлама по-азербайджанські

Хочете вразити рідних своїми кулінарними здібностями? Обожнюєте готувати страви в горщиках? Тоді рецепт хашлами по-азербайджанськи – для вас.

Хашлама виходить не просто смачною, вона має ще й фантастичний вигляд та неперевершений аромат. Заінтриговані? Тоді готуйте разом з нами.

Інгредієнти

Яловичина 1, 5 кг.Болгарський перець 1-2 шт.
Цибуля 5-6 шт.Помідори 7 шт.
Часник 7 зуб.Зелень За смаком
Чорний перець горошок За смакомПластівці перцю чилі За смаком
Гвоздика 7 шт.Паприка солодка За смаком
Картопля 7-8 шт.Сіль За смаком
  1. На першому етапі приготування нам знадобиться м’ясо. Розділяємо його на шматочки середнього розміру, а потім відправляємо в каструльку. Заливаємо водою і доводимо до кипіння. Після цього дістаємо яловичину з каструлі.2

2. Далі нам знадобляться горщики для запікання. На дно викладаємо цибулю, яку ми нарізали на тоненькі чверть кільця, часник, горошок чорного перцю та гвоздику.3

3. Тепер чистимо картоплю. Розрізаємо її на шматочки середнього розміру і відправляємо в горщики.

4. Після цього миємо та чистимо від насіння солодкий перець. Нарізаємо його соломкою і відправляємо до інших компонентів. Сюди додаємо гострий перець, а також сушену аличу чи маленькі помідори.5

5. У кожен горщик кладемо м’ясо і заливаємо все бульйоном.6

6. Насамкінець додаємо паприку та сіль. Накриваємо горщики кришками або паляницями з тіста.

7. Щоб тісто виглядало красиво, його можна змастити сумішшю жовтка та води. Зверху посипаємо тісто кунжутом. Ставимо нашу страву в піч на 60-90 хвилин.8

8. Ну от і все – страва готова. Смачного вам та вашим рідним!

0
    0
    Ваш кошик
    Ваш кошик порожнійПоверніться до замовлення
      Розрахуйте доставку
      Прокрутка до верху
      Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
      Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.